Het klimaat verandert. We krijgen steeds meer hittegolven, meer droge periodes en meer extreme regenval. Klimaatverandering raakt iedereen en daarom moeten wij met z’n allen klimaatbestendig worden voor de toekomst. Wij helpen u graag verder om uw tuin toekomstbestendig in te richten. Dit begint natuurlijk al in de ontwerp fase van uw tuin. Hierin kunt u al vele verduurzamingen toepassen. Wij hebben een aantal verduurzamingen voor u op een rijtje gezet.

Verduurzamingen

  • Zorg voor biodiversiteit in uw tuin. Door meer groen in de tuin te planten trekt dit meer vogels, insecten en andere dieren aan. Dit zorgt voor meer leven in uw tuin.
  • Groene afscheiding, denk aan een kant en klaar haag die leverbaar is in verschillende varianten en eenvoudig te monteren is.
  • Maak gebruik van een ‘’groen dak’’ sedumdak op bijvoorbeeld uw veranda / tuinkamer / overkapping, om zo uw tuin te verduurzamen.
  • Maak gebruik van groene verharding zoals grastegels, om zo grote hoeveelheden regenwater de grond in te laten trekken.
  • Kies voor waterdoorlatende bestrating zoals onze ZOAK Door het gebruik van deze water filtrerende bestrating zal het regenwater makkelijk afgevoerd worden.
  • Maak gebruik van wateropslag in uw eigen tuin, denk hierbij aan waterbuffertanks. Door het gebruik van deze tanks kunt al het regenwater hergebruiken voor bijvoorbeeld het besproeien van uw gazon en beplanting in droge periodes. U kunt zelfs kiezen om dit regenwater uit de wateropslagtanks her te gebruiken voor uw sanitair.
  • Zorg voor natuurlijke afwatering, d.m.v. een grindbed aan te leggen of gebruik te maken van hydroblobs.

Door gebruik te maken van deze verduurzamingen helpt u ook de wereld te ver groenen! Wij helpen u graag verder om deze klimaatbestendige tips/adviezen toe te passen in uw tuin.

Wij gaan samen met u voor een groenere wereld!

Meer informatie? Klik hier en neem gerust eens contact met ons op!